Muže podezřelé z únosu holčičky (5) poslal soud do vazby

20. dubna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

 Dva muže, které policie podezírá z úterního únosu pětileté dívky, poslal Obvodní soud pro Prahu 10 do vazby. Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí soudu Libuše Jungová. Dívku vytrhli neznámí muži v úterý před 13:00 její babičce z náruče v ulici Vlasty Průchové v Praze 10 a naložili do přistaveného osobního auta značky Volvo. Policie měla podezření, že by matka mohla chtít svou dceru odvézt do zahraničí. Podezřelé muže zadrželi kriminalisté v Česku, dívku spolu s matkou ve středu ráno vypátrala policie ve Vídni.

“Obvinění byli vzati do vazby z důvodu vazby koluzní, tj. z obavy, že by mohli působit na dosud nevyslechnuté svědky,” uvedla dnes mluvčí soudu. Za trestný čin únosu hrozí dvojici zadržených v případě odsouzení až osmileté vězení.

Vyšetřovatelé podle policejního mluvčího Tomáše Hulana nadále zjišťují, zda se na únosu nepodíleli ještě další lidé. Z dosavadních zjištění vyplývá, že únos dívky byl plánovaný a organizovaný, uvedl mluvčí ve středu.

K vypátrání prvního z únosců přispěl svědek, který policistům nahlásil pohyb vozidla únosců po dálnici D1. Policisté pak dvacetiletého muže zadrželi na parkovišti u benzinové stanice na 95. kilometru ve směru do Prahy. O tři hodiny později zadrželi policisté na Krnovsku druhého muže, který se také na únosu podílel. Jednačtyřicetiletý muž byl podle Hulana překvapen, protože nečekal, že by byl vypátrán tak rychle.

Podle informací médií vedli rodiče o svou dceru ostrý spor. Žena svého bývalého manžela obvinila, že dívku zneužíval. Ten zase tvrdí, že jeho bývalá partnerka má poruchu osobnosti a může být nebezpečná, uvedla Mladá fronta Dnes. Policie nyní usiluje o vydání zadržené matky z Rakouska do Česka.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme