Muži se zhádali kvůli matematickému rébusu z Facebooku. Jeden druhého pobodal!

2. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Na pět let a devět měsíců poslal německý soud do vězení muže, kterého usvědčil z pokusu o zabití. Třicetiletý muž pobodal na ulici devatenáctiletého mladíka, se kterým se den předtím poznal a pohádal na facebooku. V běžném životě se muži neznali, informovala agentura DPA. Spor muži vedli na sociální síti kvůli matematickému rébusu.

Třicetiletý muž se u soudu v severoněmeckém Schwerinu přiznal, že loni v dubnu na ulici ve Wismaru pobodal devatenáctiletého mladíka. Den předtím se muži, kteří se do té doby neznali, pohádali na facebooku kvůli správnému řešení matematického rébusu. “Polovina mého čísla je polovinou čtyř set,” zněla hádanka. Muži se kvůli ní na sociální síti vzájemně sprostě uráželi, informovala agentura DPA.

Druhý den se náhodou potkali na ulici, starší z mužů mladšího poznal podle fotografií na facebooku a rozhodl se zaútočit. “Chtěl mu udělit lekci,” uvedl soudu v rozsudku. Mladého muže vážně zranil v oblasti břicha a zad. Poté odešel a zraněného nechal bez pomoci ležet na místě.

Podle soudu útočník věděl, že jeho oběti hrozí vykrvácení a smrt. Přesto nezavolal pomoc, a dopustil se tak pokusu o zabití. Obžalovaný to odmítal, prý nechtěl svou oběť zabít. Pobodaný přežil podle soudce jen díky šťastné shodě okolností, lékaři mu museli odstranit ledvinu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme