Mynář: Prezidentem je Miloš Zeman, ten jediný má právo mě odvolat

19. října 2021·Zprávy·Barbora Turková

Vratislav Mynář (Foto: ČTK)

Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář v dnešním prohlášení uvedl, že prezidentem republiky je Miloš Zeman, který ho do funkce jmenoval a jako jediný má právo ho odvolat.

K výrokům politiků se nebude vyjadřovat. Mynáře dnes vyzval k rezignaci premiér Andrej Babiš (ANO). Pokud tak kancléř neučiní, v případě převodu některých pravomocí hlavy státu na předsedu vlády by případné personální změny provedl Babiš sám.

Prezidentem republiky je Miloš Zeman, který mě do funkce jmenoval a jako jediný má právo mě odvolat. K výrokům jakýchkoliv politiků se nebudu vyjadřovat,” uvedl Mynář.

Zeman nyní ze zdravotních důvodů není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti a dlouhodobá prognóza jeho zdravotního stavu je krajně nejistá, napsala předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS) Ústřední vojenská nemocnice, kde prezident od 10. října leží na klinice intenzivní medicíny. Mynář byl o stanovisku nemocnice informován ve středu 13. října, přesto o den později zprostředkoval v nemocničním pokoji setkání Zemana s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO).

Zprávy - další články

Doporučujeme