Na čem si pochutnává britská královna? Její oblíbená jídla vás možná překvapí

5. července 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Ačkoli se může zdát, že králové a královny si dopřávají to nejlepší jídlo od nejlepších kuchařů, britská královna Alžběta II. patří k výjimkám. Nejdéle vládnoucí britská panovnice konzumuje klasické potraviny. Možná i díky tomu je ve svých 91 letech stále zdravá.

Čaj

I samotná královna si vychutnává posezení u čaje. Nesmí k tomu chybět ani malé množství sušenek nebo koláčků.

Cereálie

Snídaně Alžběty II. se prakticky vůbec neliší od nejdůležitějšího jídla dne běžných lidí. Královna má dokonce vybranou i konkrétní značku, kterou preferuje už řadu let.

Míchaná vejce

Další oblíbené jídlo běžných lidí. I královna si s chutí dává míchaná vejce k snídani. Velmi ráda je však má s kousky uzeného lososa nebo lanýži.

Jahody

Jahody jsou nejoblíbenějším ovocem královny. Mezi další ovoce, které má opravdu ráda, patří angrešt, maliny, které ji rostou na zahradě ve skotském panství.

Mrkve

Oblíbená zelenina, se kterou se velmi ráda dělí s koňmi. Královští kuchaři mrkve ani nijak nekrájí, protože královna nechce přijít o své prsty, když krmí koně.

Vdolky

K tradičnímu čaji o páté hodině odpoledne nesmí chybět na královském stole vdolky neboji čajové koláčky, které má panovnice nejraději ovocné. Když dojí, tak pár koláčků nechá svým psům.

Sendviče

K odpolednímu čaji je královně přinesen i tác se sendviči, které jsou většinou s okurkou, vejci, majonézou, šunkou nebo tuňákem. Okraje toustů musí být vždy seříznuté.

Marmeládové penny

Tento sladký pokrm velikostí připomínající starý peníz se podává královně jen z nostalgie. Britská panovnice totiž jedla tuto sladkou delikatesu podobnou lineckým koláčkům jako malá se svou sestrou, princeznou Margaret.

Ryby

Třebaže si Alžběta II. někdy dopřává sladkosti, nezapomíná jíst i zdravé věci. Ryby jsou oblíbeným jídlem, které královna může jíst klidně každý den.

Bažant

Na bažanta dojde ve výjimečných případech. Když se na královských pozemcích koná hon, tak jídelní lístek k večeři je hotová záležitost.

Čokoládový dort

Každý někdy zhřeší a britská královna není výjimkou. Čas od času si dá kousek čokoládového dortu jako normální člověk.

Zprávy - další články

Doporučujeme