Na Chodově se srazily dva autobusy: 16 lidí utrpělo zranění, polovina byly děti

4. prosince 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Policie ČR

Při nehodě dvou autobusů na pražském Chodově se ve středu ráno zranilo 16 lidí, z toho polovina jsou děti. Pět dospělých bylo se středně těžkým zraněním převezeno do nemocnic, zbytek utrpěl lehká zranění. Vyplývá to z informací mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové. Kvůli vysokému počtu zraněných záchranáři nasadili do akce vrtulník, vůz Atego pro mimořádné situace a vyhlásili traumaplán. V místě nehody je dopravní omezení. Prvotní odhady záchranářů hovořily o zhruba třech desítkách zraněných.

Dopravní nehoda se stala u křižovatky Roztylské a Jarníkovy ulice poblíž obchodního centra. Autobus MHD zezadu narazil do zájezdového autobusu stojícího na silnici před ním. Podle policejní mluvčí Violety Siřištové jely v zájezdovém autobuse na výlet zhruba dvě desítky dětí z mateřské školy.

“Naše posádky po ošetření transportují do nemocnic celkem 16 pacientů,” uvedla kolem 10:15 Poštová. Doplnila, že středně těžká zranění utrpělo pět dospělých. “Letecky byla transportována žena s úrazem hlavy,” uvedla mluvčí. Z 11 lehce zraněných při nehodě je osm dětí.

U nehody kromě záchranářů a policie zasahovali také dvě jednotky hasičů. Z havarovaných vozů ale nemusely nikoho vyprošťovat, uvedl jejich mluvčí Martin Kavka.

Zprávy - další články

Doporučujeme