Na lanovku v Bukové hoře spadl strom, uvízli tam lyžaři

17. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: skibukovka.cz

Na lanovou dráhu ve skicentru Buková hora na Orlickoústecku spadl strom. Na lanovce uvízli lyžaři. Chystá se jejich evakuace. Areál je mimo provoz, uvedla policie na twitteru.

Podle webové kamery z areálu stojí čtyřsedačková lanovka na Červené vodě, která podle stránek areálu měří 1688 metrů a areál o ní píše jako o nejrychlejší a nejdelší lanové dráze Orlických hor.

Podle mých informací se snad nikomu nic nestalo,” řekl Petr Toman ze skicentra. Lanovka by možná mohla od 15:00 zase jezdit. Informace jsou ale předběžné, dodal.

Hasiči Pardubického kraje na twitteru uvedli, že obsluha lanovky odřezávala strom a neúspěšně se pokusila dostat lana zpět, aby mohla lyžaře nouzově svézt dolů. “Lano se nepodařilo obsluze zpět nahodit. Zahájena byla evakuace všech osob ze sedačkové lanovky. Na pomoc k Bukové Hoře byl povolán vrtulník,” uvedli hasiči.

Na evakuaci lidí se budou podílet i horští záchranáři, řekl náčelník Horské služby Orlické hory Josef Hepnar. Normy nařizují, že lidé by měli být evakuováni do dvou hodin od zastavení lanovky, řekl ČTK.

Ve skiareálu jsou aktuálně tři stupně Celsia, vane tam severozápadní vítr rychlostí téměř 15 kilometrů v hodině.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme