Na Olomoucku havaroval linkový autobus, zraněno je 11 lidí

13. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: HZS OLK

U obce Hraničné Petrovice na Olomoucku v pátek odpoledne narazil linkový autobus do stromu. Při nehodě se podle prvotních informací zranil řidič i všech deset cestujících, řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Na místě zasahovali záchranáři a silnice je tam uzavřena.

Jedenáct lidí se dnes odpoledne zranilo při havárii linkového autobusu, který u obce Hraničné Petrovice na Olomoucku narazil do stromu. Při nehodě se zranil řidič i všech deset cestujících. Čtyři lidé mají těžká zranění, řekl ČTK policejní mluvčí František Kořínek. Všichni zranění už byli převezeni do nemocnic. Silnice je v místě nehody uzavřena.

Autobus havaroval krátce před 15:00. “Linkový autobus sjel z cesty a narazil do stromu. Řidič zůstal zaklíněný a hasiči ho museli vyprošťovat. V autobuse bylo také deset cestujících a všech deset je zraněno,” uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místo dorazili hasiči, záchranáři i policisté. Přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. “Hasiči se v prvotní fázi soustředili na vyproštění zraněného řidiče a jeho transport do vrtulníku letecké záchranné služby. Jednotky dále ošetřovaly a transportovaly další zraněné osoby, spolupracovaly se zdravotnickou záchrannou službou a policií,” dodala Hacsiková.

Policisté nyní budou na místě vyšetřovat okolnosti nehody a hasiči poté vyprostí havarovaný autobus. “Silnice je zatím uzavřena,” řekl Kořínek.

Podle údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic ČR autobus havaroval těsně před Hraničními Petrovicemi na málo využívané silnici číslo 444, která vede z Těšíkova.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme