Na Pardubicku hořel ranč pod Kunětickou horou, škoda 1,2 milionu Kč

24. února 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Pod Kunětickou horou na Pardubicku vzplál dřevěný srub v areálu místního ranče. Šlo o obytnou část ranče. Škodu hasiči odhadli na asi 1,2 milionu korun. Oheň vznikl od kamen, od nichž se vznítila dřevěná stěna. Nikdo nebyl zraněn, oheň neohrozil ani zvířata. ČTK to řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Ranč se zaměřuje na chov koní a je oblíbeným výletním místem v regionu východních Čech.

Ranč, který se nachází nedaleko hradu Kunětická hora, začal hořet asi hodinu před polednem. “Při příjezdu první jednotky na místo již byla celá střecha dřevěné stavby v plamenech. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Zvířata byla včas vyvedena,” uvedla Horáková.

Požár se čtyřem jednotkám hasičů podařilo dostat pod kontrolu po necelé půlhodině a zcela uhasit čtvrt hodiny po poledni. “Na místě pro kontrolu požářiště zůstala jednotka dobrovolných hasičů ze Starého Hradiště,” uvedla Horáková.

Podle facebookových stránek ranč pravidelně pořádá různé akce. Například 6. ledna pořádal tříkrálový jarmark, 9. února valentýnskou akci a na 9. března oznámil konání masopustu na ranči.

Zprávy - další články

Doporučujeme