Na pražské Kampě hořel byt, jedna žena skončila v nemocnici

22. února 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: HZS Praha

Hasiči z pěti pražských stanic a z Pražského hradu odpoledne zasahovali u požáru podkrovního bytu na Kampě. Oheň se dostal i na střechu. Škoda byla odhadnuta na 900.000 korun, příčinou požáru byla technická závada elektrické topné dečky. ČTK to oznámil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zdravotničtí záchranáři do nemocnice odvezli asi pětapadesátiletou ženu, která se nadýchala kouře, řekl mluvčí pražské záchranné služby Ondřej Franěk.

Podle Fraňka bylo na místě několik lidí s podezřením, že se nadýchali zplodin hoření. “Jednu ženu s nepatrně vyšší hladinou kysličníku uhelnatého v krvi jsme převezli do Nemocnice svatého Karla Boromejského,” doplnil. Žena podle něj není v ohrožení života ani zdraví.

K ohni v Hroznové ulici hasiči z centrální, holešovické, smíchovské, krčské a petřinské stanice vyjížděli před 13:00. “Plamenným hořením byl zasažen prakticky celý dvoupokojový byt, plameny se rákosovým stropem dostaly až na část střechy,” uvedl Kavka. Hasiči podle něj z domu zachránili dva lidi, zasahovali v dýchací technice. Požár dostali pod kontrolu krátce po 13:30.

Hledání příčiny požáru vyšetřovatelům komplikoval opadaný strop v bytě. “Zasahující hasiči proto museli část ohořelých prvků rozebrat a z bytu vynést,” doplnil Kavka.

Zprávy - další články

Doporučujeme