Na sídlišti v Ústí nad Labem myslivci zastřelili pět divočáků

3. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: usti-nad-labem.cz

Na sídlišti Severní Terasa v Ústí nad Labem zastřelili myslivci pět divokých prasat. Naháňky divočáků v krajském městě budou pokračovat. Prasata totiž ničí zahrádky a parky a lidé z nich mají strach, řekl ve středu ČTK mluvčí ústecké městské policie Jan Novotný.

Na sídliště se myslivci vydali v úterý v doprovodu strážníků. “Museli jsme na místě zabezpečit, aby se nikomu nic nestalo,”uvedl Novotný. Po zajištění prostoru nastal lov. “Celkem se podařilo ulovit pět divočáků, při minulé akci to byl pouze jeden,” řekl mluvčí.

Divočáci se v posledních letech toulají po ústeckých sídlištích často. Láká je dostatek potravy a bezpečí. Podobné akce myslivců pomáhají vytlačit divočáky mimo obydlenou zónu, proto se v nich bude v Ústí nad Labem pokračovat.

Obyvatelům policisté radí, aby se při setkání s divočákem nesnažili sami o nějaký zásah. “Nejlepší je, se schovat někam do vchodu a zavolat na tísňovou linku. Hlavně se ke zvířeti nepřibližovat,” zdůraznil Novotný.

Po prasatech zůstávají ve městě rozrytá hřiště, trávníky či záhonky. Většinou se prasata objevují v okrajových částech Ústí, ale lidé už je viděli i v parku v centru města, kde také jeden divočák vběhl do polikliniky.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme