Na světě je první chytrý kočičí záchod! Sám se vyčistí a pošle vám zprávu na mobil

4. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: PurrSong

Rozčiluje vás neustálé čištění kočičích záchodků? Máme pro vás dobrou zprávu. V květnu totiž startuje prodej nové bedýnky, která se zvládne čistit sama! Navíc vás upozorní, která vaše kočka ho právě použila a zvířata zvládne i zvážit.

Možná vám to zní jako sen či hudba vzdálené budoucnosti, skutečnost je ale taková, že první samočistící kočičí záchod je již na světě. Jmenuje se LavvieBot a funguje skutečně vychytaně.

Jedná se o bedýnku trochu větších rozměrů, než je pro kočičí záchůdek běžné. Ta trocha místa navíc se ovšem vyplatí. LavvieBot totiž obsahuje speciální hrabičkové síto, které po použití bedýnky podestýlkou projede a zachytí všechny hrudky. Ty potom vytlačí do odpadní nádobky.

Nahoře se přitom úložiště pro čerstvou podestýlku, kterou po vymetení nečistot automaticky dosype. Pokud je úložiště na odpad už skoro plné, nebo naopak dochází čerstvá podestýlka, rozsvítí se modré kontrolky a na mobilní telefon vám zařízení pošle upozornění.

Sledovat můžete i to, která z vašich koček záchůdek právě použila. Zařízení navíc dokáže zvířata vážit a informovat vás tak průběžně o jejich stavu. Nejnovější vynález si můžete zakoupit od letošního května, cena ale není dosud známa. První zákazníci však mohou uplatit slevu. Více informací najdete na oficiálních stránkách projektu.

Podívejte se na video, jak budka funguje:

Zprávy - další články

Doporučujeme