Najednou byla tma: Český řidič kamionu poprvé promluvil o pádu mostu v Janově

15. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Kamion českého řidiče po pádu mostu v italském Janově. Zdroj: ČTK

Úterní pád mostu v italském Janově stál život nejméně 35 lidí a řada dalších skončila zraněná. Mezi těmi, kdo z tragédie vyvázli, byl i český řidič kamionu Martin K., který jako zázrakem přežil v kabině vozidla i po zřícení na zem. Utrpěl sice mnohá poranění včetně zlomenin čtyř žeber a nosu a propíchnutí jedné plíce, ale je šťastný, že je naživu.

Čech Martin K. se na most dostal, když řídil kamion společnosti SPED-IT. O hrůzách, které prožil, nyní do českých médií promluvil jednatel společnosti Václav Zázvůrek. “Poslední polohu auta jsme měli v 11:26 a už jsme ho neviděli. Když jsme se dozvěděli, že v Janově spadl most, začali jsme hledat našeho řidiče s autem a našli ho podle fotek na Twitteru. Hned jsme to začali řešit s naším konzulátem v Itálii a rozeběhli jsme i přes naše italské partnery nemocnice a pak jsme za hodinu dostali zprávu, že to je skutečně náš řidič a že přežil,” popsal Zázvůrek deníku Blesk první okamžiky po tragédii.

Jakmile bylo jisté, že je český muž mimo ohrožení života, všem spadl kámen ze srdce. “Mluvili jsme s řidičem, je šťastný, že přežil, má zlomený nos, zlomená čtyři žebra od bezpečnostního pásu, propíchnutou plíci a cítí se v pohodě. Je hrozně šťastnej, že žije,” popisuje s úlevou Zázvůrek. “Jel a najednou byla tma a nebyla silnice. Myslel si, že to nepřežije,”doplnil.

Poté, co se zaměstnavateli podařilo získat první informace o stavu Martina, okamžitě se obrátil na rodinu řidiče. “Už jsme mluvili s rodinou a řekli jim o nehodě. Prý viděli zprávy, ale netušili, že tam je jejich blízký. Asi byli v šoku, ale já už v té chvíli věděl, že je mimo ohrožení, takže jsem jim to hned řekl, když jsem měl zprávy z nemocnice,” uvedl Zázvůrek. Martina nyní čeká přesun do České republiky.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme