Nakažených koronavirem už je v ČR 12. Přibyly čtyři nové případy

5. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Počet nakažených novým typem koronaviru stoupl v Česku na dvanáct. Dva nové případy byly v kontaktu s dříve nakaženými, mužem z Děčína a ženou z Prahy 6. Další dva s pozitivním výsledkem testů jsou muž a dítě z Prahy, kteří se na konci února vrátili z Itálie. V tiskové zprávě o tom ve čtvrtek informovalo ministerstvo zdravotnictví.

“V jednom případě se jedná o blízký rodinný kontakt prvního případu z Ústí nad Labem. Pacientka je hospitalizována v Masarykově nemocnici. Dnes byl také dle předpokladů potvrzen koronavirus u muže z Prahy, který je blízkým rodinným příslušníkem ženy, u které byl koronavirus potvrzen včera (ve středu). Oba jsou v izolaci v Nemocnici Na Bulovce,” uvedla mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová.

Pozitivní testy vyšly také u muže a dítěte z Prahy, kteří se na konci února vrátili z Itálie. Oba dva jsou také izolováni v Nemocnici Na Bulovce. “Pražská hygienická stanice nyní provádí epidemiologické šetření a vyhledává všechny osoby, se kterými přišli dotyční do kontaktu,” dodala mluvčí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme