Napij se, maličký. Příběh podvyživeného chlapce z fotky, která obletěla svět, má šťastný konec!

4. února 2017·Zprávy·Redakce

Charitativní pracovnice z Dánska Anja Ringgren Lovenová dojala celý svět, když zachránila dvouletého chlapce z africké Nigérie. Fotka podvyživeného dítěte, kterému dává napít, loni v lednu obletěla sociální sítě i světová média. Příběh chlapce, který dostal jméno Hope, má šťastný konec.

Loni fotka dvouletého chlapce obletěla svět. Život pro něj nezačal zrovna růžově. Rodina se ho zřekla, protože si jeho příbuzní mysleli, že je čaroděj. Nahý se toulal ulicemi, živil se odpadky a je zázrak, že na ulici přežil dlouhých osm měsíců.

Osudné se mu stalo setkání s dánskou charitativní pracovnicí, zakladatelkou podpory vzdělávání a Nadace pro rozvoj afrických dětí (DINNødhjælp), která se chlapce ujala. “Tisíce dětí jsou obviněny z čarodějnictví. Viděli jsme mučení dětí, mrtvé nebo vystrašené děti,“ napsala loni v lednu Anja Ringgren Lovenová na Facebook k fotkách s chlapečkem.

nigerian-starving-thirsty-boy-first-day-school-anja-ringgren-loven-8

FOTO: dinnoedhjaelp.dk / Facebook

“Hopův stav je nyní stabilizovaný, sám jí a jeho tělo velmi dobře reaguje na léky. Dnes už byl dost silný na to, aby se sám posadil a usmál se na nás. Je to silný chlapec,“ doplnila.

To bylo před rokem, jak je na to však dnes? Hope zůstal u organizace DINNødhjælp, kde se o něho starají tamní pracovníci. Z informací, které na Facebooku průběžně zveřejňuje Lovenová, je na tom chlapec zdravotně dobře a má už za sebou dokonce první den ve školce.

Zprávy - další články

Doporučujeme