Náramky Fitbit prý způsobují elektrické šoky! Muž kvůli nim upustil svou dceru (3)

24. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Miliony lidí po celém světě používají chytré náramky Fitbit ke sledování svých tělesných funkcí během cvičení a monitorování svého zdraví. Řada uživatelů z Ameriky ovšem přišla se závažným obviněním a rozhodla se na výrobce podat oficiální stížnost. Zařízení jim prý působí elektrické šoky!

Mezi uživateli chytrých náramků Fitbit se množí závažná obvinění. Lidé si stěžují na pálení či silné elektrické šoky působící bolestivé křeče. Jeden muž prý kvůli nim upustil svou tříletou dceru na zem. “Byl to zcela jasně elektrický šok,” stojí si za svým mladý otec Chris Nelson ve vyjádření pro americkou televizi CBS2.

Jeho dcera Emily, kterou kvůli cuknutí z elektrického šoku pustil z náručí, prý naštěstí neutrpěla žádná zranění. Otec má od té doby na ruce bouli a zraněná ruka ztratila citlivost. Nejprve se rozhořčený muž obrátil na internetová fóra, tam ale brzy ke svému překvapení zjistil, že není sám.

“Když jsem si to sundal, šoky pokračovaly ještě asi hodinu, nehledě na to, čeho jsem se dotkl,” stěžuje si například jeden uživatel. “Prohodil jsem zápěstí a pořád dostávám šoky do druhé ruky od paže po zápěstí. Jsem velmi znepokojen,” svěřil se jiný. “Můj mi pořád působil šoky i 20 minut poté, co jsem ho sundal, ale časem to vymizelo. Nejsem si jistý, co to způsobuje, ale doufám, že se to vyřeší! Jsem rád, že to nezažívám jako jediný,” napsal další.

Podobné zážitky popisuje celá řada uživatelů a vzduchem létají oficiální stížnosti. Firma se však rezolutně brání. Jde prý zřejmě o výsledek statické elektřiny uživatelů. Techničtí inženýři si tímto vysvětlením ale nejsou úplně jistí. “Podle mě nejde jen o statiku. Myslím si, že je za tím něco jiného,” vyjádřila se například inženýrka Kelly Robinson.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme