Nároďák vytváří fotbalistům pohodu. Na soustředění před ME mohli vzít i rodiny

28. května 2016·Zprávy·Redakce

Fotbalová reprezentace udělala netradičně vstřícný krok, když hráčům nabídla vzít si na soustředění před ME i své rodiny. Slibuje si od toho, že to hráčům dodá pohodu.

“Je to čistě pragmatický důvod. Hned po konci ligy začínal minikemp, pak hned soustředění a následně odjezd na šampionát. Kluci by tak neměli žádnou dovolenou s rodinou. Proto jsme zvolili tuto variantu,” vysvětlil to manažer týmu Dušan Fitzel. “Dokonce jsme zvažovali, že bychom soustředění dělali někde u moře, ale nakonec jsme se shodli, že je rakouská varianta lepší,” dodal.

Ačkoli v českém fotbale s tímto krokem nejsou zkušenosti, ve světě už se taková varianta praktikuje. “Nemám to z vlastní hlavy. Dělají to třeba i Poláci. Z mnoha stran jsem slyšel, že je to pozitivní. Někteří nás od toho zrazovali, že to nemáme vyzkoušené, ale když to nevyzkoušíme, tak to nepoznáme. Prostě jsme do toho šli a musím za ty dva dny tady říct, že jsou z toho všichni nadšení a spokojení,” uvedl Fitzel.

Hráči si plní povinnosti stejně jako na každém jiném soustředění a s rodinou mohou být jen ve volném čase. “Pravidla máme nastavená. Kluci kromě tréninků mají povinný odpočinek, pak jim řekneme: do tolika máte volno, běžte si za rodinami. Nastavuje se to vždy podle denního programu,” řekl Fitzel.

FOTO: facebook/narodak

Fotbalisté si zpestřili přípravu na ME. Zašli do divadla na Trojana a spol.

VIDEO: Fotbalisté nároďáku se rvou na tréninku! Kvůli spreji

Zprávy - další články

Doporučujeme