Nebezpečný manévr: Agresivní řidič vybrzdil v tunelu auto s mladou rodinou. VIDEO

19. února 2018·Zprávy·Redakce

Foto: Policie ČR

Policisté v těchto dnech obvinili z vydírání agresivního řidiče, který předloni v létě donutil zastavit na dálnici v tunelu u Klimkovic nedaleko Ostravy jiné auto. Zastavil před ním přes oba pruhy. Vůz s mladou rodinou vracející se z dovolené si ale spletl s jiným autem, které pronásledoval už od polských hranic. Policie řidiče našla a obvinila z vydírání, hrozí mu až osm let vězení. ČTK tom informovala moravskoslezská policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Rodina z Brněnska se vracela v srpnu 2016 z dovolené. Už po průjezdu česko-polskou hranicí si řidič všiml jiného vozu, který se na ně tlačil a jeho řidič jej problikával. “Po nějaké době se ale auto ztratilo řidiči z dohledu. Pokračoval proto v cestě po dálnici směrem na Brno,” řekl mluvčí. Dodala, že před tunelem u Klimkovic je vůz znovu předjel a začal vybržďovat.

Automobil, ve kterém s mladými rodiči cestovalo čtyřleté dítě, pak v tunelu donutil zastavit, když auto postavil šikmo přes oba pruhy. “Pak agresivní řidič s auta vystoupil a začal zastavený automobil obcházet. Toho využil jeho řidič. Znovu se rozjel, překážku objel a zamířil na nejbližší policejní služebnu, kde vše nahlásil,” řekla Sikorová. Dodala, že krátce po tom, co auto z místa odjelo, projel tunelem nákladní automobil.

Policisté zjistili, že vůz zastavil čtyřiačtyřicetiletý muž z České republiky. “Vozidlo si ale vybral omylem. Automobil, který pronásledoval původně, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným. Kriminalisté jej v těchto dnech obvinili z vydírání. Ve vězení může strávit až osm let,” zakončila.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme