NECHUTNÉ: Z Polska k nám dorazilo přes deset tun kuřecího masa s bakteriemi salmonely

17. dubna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Balené hluboce mražené kuřecí stehenní řízky bez kosti a kůže, tř. jakosti A, které k nám doputovaly z Polska jsou nepoživatelné! Veterináři v nich totiž našli bakterie salmonelly.

Část zásilky už je prodaná !

Státní veterinární správa uvědomila Krajské hygienické stanice a zbytky závadné zásilky jsou právě teď stahovány z pultů. 

Podle mluvčího Státní veterinární správy Petra Pejchara se závadné maso dostalo do tří prodejen v Česku – Louny, Baška v Moraslavskosleszkém kraji, Sadská ve středních Čechách a do jedné prodejny na Slovensku.

Viníkovi hrozí až milionová pokuta.

Co hrozí  lidem, kteří už maso snědli?  

 

Pěkně nepříjemné zažívací problémy! Salmonelóza je totiž průjmové onemocnění bakteriální původu. Na svědomí ho mají bakterie rodu Salmonella, které se do organizmu dostanou buď přímo z potravy nebo ze špíny na rukou.

Onemocnění se projevuje střevními potížemi. Pro zdravého jedince není salamonelóza obvykle nebezpečná. Ohrožení ale mohou být staří lidé, nemocní a malé děti. Tady hrozí kolabs organizmu z dehydratace. K velkým ztrátám tekutin totiž dochází právě při průjmech a zvracení. 

 

Mražené kuřecí stehenní řízky bez kosti a kůže (Výrobce: PL 12030323)  jsou balené po 6x2kg a minimální doba trvanlivosti je vyznačená do 29.3.2016

Zprávy - další články

Doporučujeme