Nehoda autobusu s tramvají v Plzni si vyžádala 20 zraněných!

16. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Kolem 19 zraněných si dnes vyžádala srážka tramvaje a autobusu MHD na křižovatce ulic Klatovská a Kaplířova v Plzni. Kolem 13:20 se tam srazila tramvaj číslo 4 a velkokapacitní autobus linky číslo 30. Minimálně jednoho člověka převezli záchranáři s vážným zraněním na urgentní příjem fakultní nemocnice, řekli dnes ČTK mluvčí záchranné služby, hasičů a policie. Zraněné převezli záchranáři do plzeňských nemocnic.

Podle policejní mluvčí Hany Štefflové je zatím hlášeno 19 zraněných lidí, údaje se ještě mohou změnit. Událost značně zkomplikovala provoz na rušné Klatovské třídě poblíž okraje Plzně. Dopravu řídila policie, provoz tramvají v místě přes hodinu stál a jezdila náhradní doprava. Nyní už tramvaje opět jezdí, podle Plzeňských městských dopravních podniků nabírají zpoždění až čtvrt hodiny. Automobilová doprava na Klatovské třídě směrem z města kolabovala.

Nehoda se stala na jedné z nejrušnějších ulic v Plzni – Klatovské třídě. Podle informací lidí z místa nehody jela tramvaj z centra města směrem na svou konečnou stanici. V křižovatce se srazila s kloubovým autobusem, který Klatovskou třídu křížil a mířil do oblasti Borská pole. Tramvaj narazila do jeho zadní části.

Tramvaj řídila šestapadesátiletá řidička, autobus o deset let starší muž. Dechová zkouška u obou vyloučila alkohol, nehodou se zabývá policie, doplnila Štefflová.

Autor: ČTK / Luboš Procházka

FOTO: Reprofoto Plzen.cz / HZS Plzeňký kraj

 

Zprávy - další články

Doporučujeme