Nehoda limuzíny si vyžádala 20 mrtvých; patří mezi ně novomanželé i 4 sestry

8. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Sedmnáct obětí tragické nehody limuzíny, která v sobotu v americkém státě New York narazila do zaparkovaného auta, byli účastníci narozeninové oslavy, včetně novomanželů a čtyř sester. Informuje o tom web stanice CNN. Kromě 17 pasažérů limuzíny a jejího řidiče zahynuli také dva chodci. Guvernér státu New York Andrew Cuomo v pondělí oznámil, že vůz minulý měsíc neprošel technickou kontrolou, a neměl tudíž na silnici co dělat. Šofér podle něj neměl ani příslušné řidičské oprávnění.

Vyšetřovatelé podle CNN zjišťují, zda mohla mít na nehodě podíl i skutečnost, že limuzína byla původně sportovně-užitkovým vozem (SUV), který byl na limuzínu později upraven. To mohlo mít podle znalců vliv na bezpečnost auta.

Nehoda se stala v sobotu odpoledne místního času v asi třítisícovém městečku Schoharie, které leží 270 kilometrů severně od New Yorku. Policie uvedla, že řidič limuzíny nezastavil na křižovatce, kde byla značka stop, a narazil do SUV zaparkovaného před obchodem.

Příčina kolize, která byla podle místních úřadů nejhorší dopravní nehodou v USA za téměř deset let, ale dosud není známa. Není jasné, zda měli cestující zapnutý pás, ani jak rychle vůz jel.

Při nehodě zemřelo všech 18 lidí v limuzíně a dva lidé, kteří stáli poblíž zaparkovaného vozu. Manažerka obchodu, před nímž se nehoda stala, deníku The New York Times řekla, že limuzína jela rychlostí “snad 100 km za hodinu”.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme