Nejbystřejším studentem nebyl. Bývalá učitelka Jiřího Ovčáčka poslala prezidentovi republiky otevřený dopis

17. dubna 2021·Zprávy·Barbora Turková

Jiří Ovčáček a prezident Miloš Zeman (Foto zdroj: ČTK)

Jiří Ovčáček působí od roku 2013 jako mluvčí prezidenta Miloše Zemana. Jeho učitelka ze střední školy teď zveřejnila dopis, ve kterém píše, že Ovčáček nepatřil mezi nejchytřejší žáky.

Prezident Miloš Zeman musel být asi hodně překvapený, když obdržel dopis od bývalé učitelky svého tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ta v něm píše, že její žák nepatřil mezi nejbystřejší studenty. Citace z otevřeného dopisu zveřejnil na svém Twitteru Libor Stejskal, editor Deníku N. “A je asi symbolické, že Vy jste si za tiskového mluvčího vybral muže, který kdysi patřil k mým nejméně bystrým studentům,” píše se v dopise. Jiří Ovčáček je znám kontroverzními tweety. Na tuto připomínku ale zatím nijak nereagoval.

Tématem není jen mluvčí, ale i samotný Zeman. Profesorka ho prosí, aby se zřekl svého kontroverzního chování a kroků. “Pane prezidente, prosím Vás, když už jste se rozhodl, že nám nebudete nijak prospívat, aspoň prosím tolik neškoďte.” Jak píše Stejskal, učitelka dopis zaslala nejen prezidentovi, ale i některým médiím, někdo ho následně zveřejnil. Kdo, ale není jasné, je možné, že se “pochlubil” samotný Zeman. Je ale téměř jisté, že podobných dopisů mu musí chodit stovky, možná tisíce.

Zprávy - další články

Doporučujeme