Neskutečné! Taxikář přivezl z Česka na Slovensko odložené dvě malé děti

3. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

Sociální pracovníci a policie řeší na Slovensku netradiční případ. Taxikář totiž přivezl ženě v Čadci dvě malé děti z Česka - dvouletého chlapečka a čtyřletou holčičku. Řidič ženě oznámil, že mu bylo řečeno, že to jsou její vnoučata. "Babička" však uvedla, že žádná vnoučata nemá, natož v Česku, proto oznámila věc na policii. Informoval o tom server Čas.sk.

O případu jako první informovala slovenská televize Joj, která uvedla, že není jasné, odkud z České republiky neznámý taxikář chlapečka a holčičku do slovenského Čadce přivezl.

Žena, která měla být označena za jejich babičku, sama neví, že by měla nějaká vnoučata. Případem se začala zabývat tamní sociálka a policie. “Děti se na území Slovenska ocitly bez jakékoliv péče, proto je zabezpečili kolegové ze sociálně-právní ochrany a sociální kurately v Čadci,” uvedla pro deník Nový Čas mluvčí Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny Jana Lukáčová.

Slovenská policie okolnosti případu začala řešit. “Přijali jsme trestné oznámení ve věci podezření z trestného činu odložení dítěte,” sdělila Novému Času žilinská krajská policejní mluvčí Jana Balogová. Děti by podle mluvčí sociálky měly být převezeny zpět do České republiky, kde se případem budou zabývat místní orgány. V této chvíli jsou chlapeček a holčička umístěni v zařízení pro nezletilé.

Zprávy - další články

Doporučujeme