Neskutečný talent školačky vás dostane. Už v 7 letech skládala opery!

21. října 2016·Zprávy·Redakce

Jejími oblíbenými nástroji jsou klavír a housle. Alma Deutscherová složila sonáty, koncerty a dokonce i jednu operu, která se bude dávat několik měsíců před jejími dvanáctými narozeninami ve Vídni. Píše o tom agentura AFP.

Alma se učila hrát na nástroje od dvou let a skládala od šesti let. “Často si říkám, že kdybych byla velkým a starým mužem s vousy, brali by mě možná víc vážně,” svěřuje se dívenka s úsměvem panenky.

Názory lidí se však mění od té doby, co metropole klasické hudby, vlast Mozarta, Schuberta a mnoha dalších skladatelů, chystá na konec letošního roku uvedení její opery Popelka, jejíž produkci zajišťuje rakouské sdružení na podporu mladých talentů.

Premiéra této dvouhodinové opery je připravena na 29. prosinec. Zkoušek své opery ve Vídni se Alma zúčastnila jako respektovaný maestro. Dívenka doprovázela na klavír sólisty třikrát starší než je ona.

“Slyšela jsem její hudbu ještě dříve, než jsem věděla, kolik je jí let. Byla jsem v šoku. Jsou zde skutečně složité nuance, skutečně speciální,” říká rakouská sopranistka Anna Voshegeová.

V šesti letech Alma složila první sonátu pro klavír, v sedmi letech minioperu a v devíti koncert pro housle. Alma nemá ráda současnou hudbu, která je podle ní příliš hlučná, a nezná Justina Biebera nebo Beatles.

Zprávy - další články

Doporučujeme