Nesouložte s cizinci jiných ras, varuje politička všechny Rusky

14. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Předsedkyně ruského státního výboru pro rodinu, ženy a děti Tamara Pletněvová promluvila v rozhlase ke všem Ruskám. Do mistrovství světa ve fotbale zbývá pár hodin a Pletněvová považuje za důležité varovat ženy před pohlavním stykem s cizinci, a to zejména jiných ras.

V rozhovoru pro stanici Govorit Moskva uvedla, že takovéto nerozvážné chování vede k tomu, že se děti rodí do neúplných rodin. “I když se pak dívky vdají, nevědí, jak se vrátit do normálního života. Chodí za mnou na výbor a pláčou, že jim dítě bude odebráno, odvedeno a tak dále,” uvedla politička.

Dále vyzývá, aby si vzpomněli na zkušenosti z olympiády v roce 1980, která vedla ke zvýšenému výskytu svobodných matek. “Jejich děti později trpěly. Měli bychom rodit jen naše děti. Nejsem nacionalista, ale i tak vím, že děti trpí, když tu zůstanou jen s matkou,” dodala.

Je dost možné, že političku vyprovokoval nedávno zveřejněný návod argentinského fotbalového svazu. Ten se totiž zaměřil právě na ruské ženy a mnoho lidí ho vyhodnotilo jako značně sexistický.

V Rusku začne 21. fotbalové mistrovství světa ve čtvrtek odpoledne . Maraton 64 zápasů otevře v Moskvě jako tradičně souboj domácího týmu, který na úvod skupiny A přivítá Saúdskou Arábii.

Zahajovací duel odehrají nejníže postavené celky žebříčku FIFA v historii, o to důležitější tak pro oba bude úspěšný start. Rusové zkusí udržet neporazitelnost pořadatelských zemí v otevíracích zápasech.

Zprávy - další články

Doporučujeme