Netušící matka si natáčela dceru dovádějící v moři, ta ve skutečnosti prchala před žralokem

11. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Traumatický zážitek se odehrál na jedné havajské pláži. Šestiletá Anela Rezentesová dováděla ve vlnách na havajském ostrově Oahu. Po chvíli se snažila ale co nejrychleji dostat z moře ven. Holčička se totiž setkala tváří v tvář se žralokem. Informovala o tom televize ABC7, která zveřejnila záběry vystrašené maminky.

Ze záběru je zřejmé, že holčička upřeně zírá za sebe a snaží se co nejrychleji dostat na břeh. “Když se dostala na břeh, úplně vyšilovala a křičela, že je tam žralok. Rychle jsem běžela za ní, ale žraloka jsem neviděla,” popsala televizní stanici vystrašená matka.

 

Později si video doma přehrála a nestačila se divit svým očím. Jsem ráda, že ten den vyvázla se všemi prsty. Stáli při ní andělé strážní,” dodala. Následně odborníci potvrdili, že se s největší pravděpodobnosti jednalo o žraloka černocípého, který se ke břehům vydává lovit malé ryby.

Lidem se tento druh spíše vyhýbá a odborníci tak pochybují, že by chtěl na dívku zaútočit. Agresivní bývá jen pokud ho někdo vyruší. Na svém kontě má podle globální databáze International Shark Attack File žralok černocípý 29 nevyprovokovaných útoků na lidi po celém světě. Pouze jeden z nich měl fatální následky.


Zprávy - další články

Doporučujeme