Nevzali ho k hasičům, tak zakládal požáry: Policie obvinila muže (27) z Opavy

12. dubna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Policie obvinila muže (27) z Opavska z obecného ohrožení a z poškození cizí věci. Má podle nich na svědomí minimálně osm požárů, kterými měl způsobit škodu přesahující 3 miliony korun. V minulosti se přitom neúspěšně pokoušel dostat k dobrovolným hasičům. Muži hrozí až 8 let za mřížemi.

Obviněný muž měl podle policie v období od října 2018 do února 2019 způsobit minimálně osm požárů, mohlo jich však být i více. Zapalovat měl nejčastěji plastové kontejnery, ale i ploty rodinných domů, dětský domeček nebo dřevěné posezení u restaurace, ze kterého se oheň následně rozšířil i na vnitřní část podniku. Soustředil se na oblast Opava – Kylešovice.

Škoda, kterou ohně způsobily, byla odborníky vyčíslena na více než 3 miliony korun. Podle vyšetřovatelů si muž své činy nahrával na mobil a na internetu si hojně vyhledával informace o nejrůznějších požárech v Česku i zahraničí. Podle policistů se v minulosti pokoušel dostat do sboru dobrovolných hasičů, to se mu však nepodařilo.

Policie podala návrh na vzetí do vazby, protože by obviněný mohl ve své nezákonné činnosti pokračovat. V případě odsouzení mu hrozí až 8 let. Za podobný čin byl přitom již v minulosti nepravomocně odsouzen – tehdy se jednalo o zapálení plastového kontejneru.

Zprávy - další články

Doporučujeme