Nicole Kidman tvrdí, že ji sňatek s Cruisem ochránil před obtěžováním

16. října 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Nicole Kidmanová tvrdí, že manželství s hereckým kolegou Tomem Cruisem v začátku kariéry ji ochránilo před sexuálním obtěžováním. Australsko-americkou herečku cituje zpravodajský server BBC.

Vdávala jsem se z lásky, ale být vdaná za mimořádně vlivného muže mě ochránilo před sexuálním obtěžováním,” tvrdí Kidmanová, která si Cruise vzala v roce 1990, když se spolu sblížili při natáčení filmu Bouřlivé dny. Rozvedli se v roce 2001.

V souvislosti s kampaní #MeToo Kidmanová uvedla, že na svou adresu slýchávala poznámky se sexuálním podtextem “odmala”. Nicméně tyto zážitky nechtěla sdílet v článcích v médiích, odrážejí se podle ní v její práci.

U zrodu kampaně #MeToo stála obvinění proti dříve vlivnému hollywoodskému producentovi Harveymu Weinsteinovi, na jehož chování si stěžovaly desítky žen. Obviňovaly ho z osahávání a urážlivých výroků, ale i z omezování osobní svobody a znásilnění. Britský herec Michael Caine, který s tímto hollywoodským magnátem několikrát spolupracoval, tvrdí, že po veřejném obvinění Weinsteina je Hollywood bezpečnějším místem.

“Na Harveyho chování je jedna skvělá věc, dá-li se to tak nazvat. Myslím si, že herečky jsou teď více v bezpečí. Žádný producent si jim nedovolí sexuálně ubližovat,” řekl Caine portálu RadioTimes.

Zprávy - další články

Doporučujeme