Nové okolnosti nehody prince Philipa! Co patrně způsobilo srážku vozidel?

18. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Vévoda z Edinburghu, princ Philip, měl ve čtvrtek odpoledne dopravní nehodu, když se jeho auto srazilo s druhým. I když se Philipův vůz převrátil, nic se mu nestalo. Podle zpráv byl jen v šoku. Co nehodu způsobilo?

Podle posledních zpráv byly ve druhém autě 75letý muž, jenž vezl ještě dvě ženy a dítě. Prince Philipa vytáhl z automobilu svědek nehody Roy Warne, jenž se nejprve věnoval osobám ve druhém voze, ze kterého vycházel menší dým. Právě Roy Warne uvedl, že ve druhém autě viděl i dítě. “Na zadním sedadle sedělo dítě a křičelo,” sdělil britskému listu The Sun.

Obě pasažérky nakonec skončily v nemocnici. Jedna z nich měla poraněné koleno, zato u druhé bylo podezření na zlomeninu ruky. Tříměsíční dítě je v pořádku.

Poté se svědek věnoval i druhému vozu, ve kterém seděl princ Philip. “Byla v něm starší osoba. Zatáhl jsem za rozbité sklo a prosklenou střechu, abych dostal řidiče ven. Ležel na straně a jeho nohy byly dole zaklíněné, ” popsal Warne. “Požádal jsem ho, jestli by nemohl zvednout levou nohu, a on se zeptal kam ji má dát. V tu chvíli jsem si uvědomil, že to je princ Philip. Jak zvedl levou nohu, byl tam prostor, aby mohl pohnout pravou. Vlezl jsem do auta, chytil ho v podpaží a vytáhl jej,” doplnil 75letý očitý svědek.

Jakmile prince vytáhl z auta, manžel Alžběty II. se dokázal postavit. Podle svědka nebyl zraněn, ale zjevně velmi otřesen a dezorientován. Warne také deníku prozradil, že slyšel rozhovor vévody s policií, ve kterém přiznal, že byl oslněn sluncem. Dechová zkouška, které se posléze princ Philip musel kvůli podezření na požití alkoholu podrobit, byla negativní.

Zprávy - další články

Doporučujeme