Nový Český film podle skutečných událostí: Hvězdné obsazení a napínavý děj!

5. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Film Promčeno (Foto: Isntagram promlceno)

Nadšenci české kinematografie se na začátku příštího roku dočkají dalšího filmového snímku. Film se jmenuje Promlčeno. V hlavní roli se objeví herec Karel Roden, Vilma Cibulková, Igor Bareš nebo Vladimír Karatina. Režie se ujal Robert Sedláček, který má na svém kontě film Jan Palach, komedii Dědictví aneb Ku*va se neříká nebo seriál České století.

Tentokrát se čeští diváci mohou těšit úplně na jiný žánr, než jsou zvyklí.  Půjde o napínavý, kriminální thriller, kde hlavním tématem filmu je promlčená vražda. Promlčeno se natáčelo v noční Praze a americkém Malibu.

Tvůrci se inspirovali skutečnými případy vražd, které dosud nebyly objasněny. Podle serveru eXtra.cz je Česko spolu s Rumunskem jedním ze států, kde pachatelé vražd uniknou trestu už po dvaceti letech, kdy jsou jejich hrůzné činy promlčeny. Následně se pachatelé vyhnout trestu, i když je odhalí. “Od produkce jsem dostal nabídku napsat a zrežírovat film, jehož téma je mi vlastní,” uvedl režisér a scénarista Robert Sedláček pro eXtra.cz.

View this post on Instagram

A post shared by PROMLČENO (@promlceno)

Film láká na hvězdné obsazení

Ve filmu se diváci mohou těšit na Karla Rodena, Vilmu Cibulkovou, Igora Bareše nebo na ne moc známou herečku Barboru Bočkovou. Ta byla ze samotného natáčení nadšená. “Po celou dobu tam byla mírná adrenalinová vlna, na které se to neslo, a v tom nejlepším smyslu slova. Takže pro mě je tam těch vzpomínek hrozně moc a myslím, že na to nikdy nezapomenu,” řekla eXtra.cz Bočková.

Film se odehrává v rozhlasovém studiu a v autech. Neškodné vyprávění nečekaně změní životy několika lidem. Hlavní hrdina se po dvaceti letech vrací na pár hodin do Prahy, protože hledá ženu, se kterou nemá uzavřenou minulost. V pátrání mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka. Bohužel se do případu zaplete i kriminálka a postupně se odkrývají tajemství, která nejsou nenávratně promlčeny.

Film vstoupí do kin 4. února 2021. “Zajímavá zápletka se bude divákům určitě líbit a budou z kina odcházet se silným emocionálním zážitkem,” uvedl herec Vladimír Kratina.

Zprávy - další články

Doporučujeme