Nový seriál MOST! rozdělil město! Mostečani vypadají jako masa hlupáků, myslí si jeho odpůrci

9. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Martin Hofmann/facebook

V pondělí večer byl odvysílán první díl nového seriálu České televize z dílny Jana Prušinovského a Petra Kolečka. kteří jsou podepsaní pod Okresním přeborem, Čtvrtou hvězdou a Trpaslíkem. Nový komediální seriál MOST! seznámí diváky s obyvateli severočeského města, jejich problémy a osudy. Právě to se však některým Mostečanům vůbec nelíbí, což dávají na sociálních sítích najevo.

Nový seriál MOST! rozděluje obyvatele Most na dvě části. Ta první si nové komediální dílo od Prušinovského a Kolečka zamilovala pro nadsázku a humor, kdežto druhá má pocit, že seriál přímo útočí na stereotypy tamních občanů a že je to pro severočeské město ostuda.

Herečka Jitka Čvančarová, která v seriálu rovněž hraje, na svém instagramu uvedla, že si diváci buďto MOST! zamilují, nebo ho budou nenávidět. Nic mezi tím. Podle reakce Mostečanů se trefila do černého.

View this post on Instagram

…vcera mela na ceske televizi premieru osmidilna serie MOST! co si o tom myslite? … ja míním, ze to divaci bud budou milovat, nebo nenavidet. Nic mezi tim. #ilona #trapna #priserna #iritujici #pitoma #blbka #vulgarni #poradkrici #neskutecnemnetobavilo ? dekuju @haskovablanka za haro ? ? rezie #janprusinovsky scenar #petrkolecko kamera #petrkoblovsky masky #lukaskral kostymy #ivanstekla #dyckymost ✌️? #drsnysever

A post shared by jitka cvancarova? (@jitkacvancar_official) on

Severočeské město navíc sdílelo na svých oficiálních facebookových stránkách odkaz na profil seriálu na České televizi, jež komediální seriál vysílá. Reakce lidí pod příspěvkem se liší. “Tak doufám, že to ještě nezhorší pohled lidí na Most. Už takhle lidi odjinud koukají na město ‚skrz prsty‘ a Chanov to korunuje,” myslí si jedna z diskutujících.

Jestli někdo životu v Mostě nerozumí, tak je to Jan Prušinovský. Tímto pyšným výrokem jen dokazuje, že mu v jeho slabomyslném seriálu nejde jen o nezávazný humor; ale o pokleslou snahu představit Mostečany jako masu hlupáků. Že tomu řada Mostečanů ještě nadšeně tleská a raduje se z toho, to je druhá věc. A ne právě povzbudivá,” komentoval výrok režiséra Jana Prušinovského, který dle jeho slov životu v Mostě rozumí, další z Mostečanů.

Většina lidí ze severočeského města však v seriálu našla zalíbení. “Já viděla všechny díly na premiéře v kině. Taky jsem se bála, že to bude ostuda, je to celý hodně nadneseně, ale spíš je to prostě sranda a spíš naopak to teď lidem doporučuju,” komentovala ostatní příspěvky další diskutující. “Tohle nemůže přeci nikdo brát vážně. Kdyby to natočili v Liberci, taky byste nevěřili, že je to úplně pravda. Prostě nadsazená komedie. Mě to baví,” shrnula další Mostečanka.

Zprávy - další články

Doporučujeme