O ničem jsem nevěděl, stál za tím preparátor, tvrdí chovatel tygrů Berousek

7. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Celníci a policisté zasahovali 16. července 2018 ve středočeském Zooparku Bašť, který provozuje Ludvík Berousek (na snímku vpravo), kvůli podezření z neoprávněného nakládání s chráněnými zvířaty. Podle serveru Lidovky.cz se kauza týká údajného zabíjení tygrů a následného zpracovávání tygřích produktů ve vietnamské komunitě. Zdroj: ČTK

Českem nedávno otřásl skandál kolem obchodování s tygřím masem. Chovatel Ludvík Berousek (68) si kvůli podezření na zapletení do nelegálního byznysu odseděl 43 dní ve vazbě a v cele předběžného zadržení. Muž však trvá na své nevině. O ničem prý neměl ani tušení a vina má ležet převážně na bedrech preparátora (35). 

Ludvík Berousek podezřelý z nelegálního obchodování s masem svých tygrů trvá na své nevině. Tvrdí, že o ničem neměl ani tušení. “To, co se stalo, nebyla moje vina, mohou za to jiní lidé a já jsem se do toho dostal nevinně. V životě jsem ani nepomyslel na to, že bych zabíjel své tygry a prodával je na maso. Vždyť zvířata už chovám 50 let,” uvedl v rozhovoru pro deník Blesk.

Muž má také jasno v tom, kdo má nekalé obchody na svědomí. “Převážně to byla vina pana preparátora, kterému jsem dodával uhynulá zvířata a on tuto činnost, o které jsem já vůbec nevěděl, provozoval za mými zády,“ tvrdí Berousek.

Chovatel z Baště byl prý přesvědčený, že preparátor maso odváží do kafilérie. “Neměl jsem ani tušení, co se s těmi tygry děje, kdybych to byl věděl, tak bych toho pána hnal ze vrat. Pan preparátor mi jasně řekl, že všechno maso, co z tygrů zůstane, dá svým rybám a zbytek do kafilerie. Několikrát jsem mu řekl, aby si z té kafilerie schovával veškeré doklady,“ trvá na svém Berousek.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme