Od 1. března se mohou hlásit k očkování na covid starší 70 let, zdravotní stav roli hrát nebude

15. února 2021·Zprávy·ČTK

Foto: Shutterstock

Od 1. března se budou moci k očkování proti covidu-19 hlásit přes rezervační systém na webu lidé starší 70 let. Premiér Andrej Babiš (ANO) už dříve avizoval, že se od začátku příštího měsíce spustí registrace pro další věkovou skupinu. Informaci, na kterou upozornila v pondělí Česká televize, potvrdila ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. Zdravotní stav v pořadí pro očkování podle ní roli hrát nebude.

“Pokud jde o očkování učitelů a dalších zaměstnanců škol, na tomto ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s kraji pracuje. Snahou je najít řešení, které bude vyhovovat všem a zároveň neohrozí očkování nejohroženějších skupin,” uvedla Peterová.

Dosud se očkovali přímo v nemocnicích zdravotníci a obyvatelé domovů pro seniory a dalších pobytových zařízení sociální péče. Od poloviny ledna se do rezervačního systému mohou hlásit také senioři nad 80 let. Zájem jich zatím projevila zhruba polovina. Vakcínu dostalo asi 100.000 z nich. Celkem bylo podáno 450.000 dávek, 163.000 lidí dostalo obě potřebné vakcíny.

Zprávy - další články

Doporučujeme