OH: Špotáková a Hejnová budou bojovat o medaile, dalším atletům se nedařilo

17. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Oštěpařka Barbora Špotáková bude na olympijských hrách v Riu usilovat o třetí zlato za sebou. Finále čeká také Zuzanu Hejnovou, dvojnásobnou mistryni světa na 400 metrů překážek.

Špotáková hodila v druhé kvalifikační sérii 64,65 metru a postoupila z druhého místa. Limit byl rovných 63 metrů, prvním pokusem za ním o půl metru zaostala. Necítila se ale ideálně, nemohla se nabudit. “Ještě jsem se moc s tím posunem nesžila, nejsem noční pták. Když si člověk vzpomene, kolik je doma hodin, tak se mu chce spát,” uvedla.

Obhájkyně bronzu Hejnová vyhrála první semifinále svým nejlepším časem sezony 54,55 sekundy, proti rozběhu zrychlila bezmála o vteřinu. “Běželo se mi dobře, bylo to kontrolované. Samozřejmě už jsem musela běžet rychleji než v rozběhu, ale věřím tomu, že tam je ještě rezerva,” řekla Hejnová. 

Vzpěrač Orság skončil osmý

Denisa Rosolová v druhém semifinále skončila na posledním osmém místě časem 57,39. Chce si od překážek oddechnout a v zimní sezoně plánuje start v pětiboji. “Potřebuju si psychicky odpočinout,” vysvětlila. Také Petr Svoboda vypadl v semifinále. V devítičlenném druhém běhu, do nějž byl zařazen až po uznaném protestu české výpravy, obsadil osmé místo časem 13,67 sekundy. 

Výškař Jaroslav Bába překonal ve finále pouze základní výšku 220 centimetrů a obsadil 14. místo. “Nešlo mi to, ani jeden skok se mi nepovedl. S olympiádou se tady loučím, další už neplánuju,” prozradil. Vzpěrač Jiří Orság skončil v nejtěžší kategorii nad 105 kg osmý. V trhu dostal nad hlavu základní váhu 185 kg, následně na 190 ani na 191 kilogramech neuspěl. V nadhozu se dostal na 240 kg, o jeden za vlastním českým rekordem. 

Další česká medaile v Riu! Stříbro vybojoval kajakář Josef Dostál!

VIDEO: To je nářez! Krpálek a další olympionici přiletěli na Lipno helikoptérou!

VIDEO: Naši plavci natočili v olympijském Riu video ve stylu Pobřežní hlídky! Podívejte se

Zprávy - další články

Doporučujeme