Opilá matka měla u sebe dítě. Nadýchala téměř 4 promile!

19. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Další smutný případ opilé matky museli řešit pražští strážníci. Městskou policii na opilou ženu upozornil prodejce zeleniny. K případu byly přivolány také pracovnice sociálního odboru.

V úterý krátce po třetí hodině odpoledne se rozezněl na operačním středisku pražské městské policie telefon a oznamovatel upozornil na silně opilou ženu nedaleko stanice metra Hůrka, která má u sebe malé dítě. Pomočená žena seděla na zemi mezi odpadky, rozpuštěnou zmrzlinou, papírovými kapesníčky a kolem ní pobíhala malá holčička. Jeden ze strážníků okamžitě vyrozuměl sociální pracovnici a věnoval se dítěti.

Druhý člen hlídky se několikrát pokusil vyzvat ženu k předložení dokladů a podání vysvětlení. To se podařilo až na několikátý pokus. Čtyřicetiletá cizinka zvládla říci pouze: „Stalo se no …“ I dechová zkouška se zdařila až na čtvrtý pokus. U ženy byly naměřeny téměř 4 promile. Oznamovatel hlídce sdělil, že dotyčnou pozoruje již od půl dvanácté. S místními bezdomovci popíjela alkohol a to až do chvíle, kdy se nebyla schopna starat o dceru. Ta se po celou dobu pohybovala kolem matky, dokonce se prý pokusila žebrat o jídlo.

Na místě bylo dále zjištěno, že žena má ještě devítiletého syna, který se tou dobou nacházel ve škole, kam ho měla dojít vyzvednout. O obě děti se postaraly sociální pracovnice, které strážníci společně s dětmi převezli do specializovaného zařízení. Žena pro silnou opilost skončila ve zdravotnickém zařízení. O události byla vyrozuměna taktéž Policie ČR.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme