Opilá matka na lavičce tvrdila, že dítěti v kočárku je 8 let. Strážníci jí naměřili přes 2,5 promile

13. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Strážníci v Brně narazili v pátek večer na náměstí na opilou ženu, která měla vedle sebe kočárek. Jak se ukázalo, šlo o matku dítěte, což potvrdila policistům i žena, jež nadýchala přes dvě a půl promile. Strážníkům dokonce tvrdila, že dítěti je už osm let. Informoval o tom server TN.cz.

Matka se stala na náměstí v Brně centrem pozornosti, protože si jí neustále všímali kolemjdoucí. Jednatřicetiletá žena seděla na lavičce a přivolaným strážníkům sama potvrdila, že dítě v kočárku, který stál vedle ní, je její. Policisté okamžitě poznali, že matka je pod vlivem alkoholu. “Z jejího dechu silně cítili alkohol. Jeho konzumaci žena potvrdila,” uvedl pro TN.cz mluvčí policie.

To, že je žena opilá, nepoznali jen z jejího dechu, ale také ze zmatených pohybů a málo srozumitelné řeči. “Nedokázala si vybavit ani datum narození svého batolete, o kterém tvrdila, že má už osm let,” potvrdil mluvčí s tím, že při dechové zkoušce matce naměřili neuvěřitelných 2,54 promile.

Ženu si převzala přivolaná státní policie a dítě si odvedla příbuzná. Případem se budou podle mluvčího zabývat i sociální pracovníci.

Zprávy - další články

Doporučujeme