Opilá matka nadýchala 4,5 promile. U sebe měla tříletou holčičku!

27. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Tříletá holčička postávala v úterý večer v brněnské nákupní galerii vedle lavičky, na níž usnula její matka. Na nezvyklou situaci upozornili městskou policii telefonicky svědci.

Strážníci dvaatřicetiletou ženu probudili a po chvíli bylo jasné, že je velmi silně opilá. Působila zmateně, plakala, a dokonce si nebyla zcela jistá, zda se nachází v Brně. Strážníci došli k závěru, že v tomto stavu jednoznačně není schopná postarat se o dítě. Hlídce řekla, že pila vodku, a při následné orientační zkoušce nadýchala hodnotu 4,39 promile alkoholu.

Při takto vysoké hladině hrozí člověku nenavyklému na pravidelné pití alkoholu i bezvědomí nebo otrava alkoholem. Strážníci se dozvěděli, že by se o holčičku mohl postarat její otec. Od ženy si proto vzali jeho telefonní číslo a muž se rozhodl co nejdříve přijet, přestože se aktuálně nacházel několik desítek kilometrů od Brna.

Do doby, než si mohl dceru vyzvednout, si ji stejně jako opilou ženu převzala Policie České republiky. Policistům strážníci předali záležitost k došetření. Městská policie bude o nešťastné události informovat také sociální pracovníky.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme