Opilý řidič srazil ve Zlíně muže na chodníku, od nehody ujel. Dopadnout ho pomohl motorkář

24. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Opilý řidič srazil v úterý večer ve Zlíně devětatřicetiletého muže, který stál na chodníku před přechodem pro chodce a čekal na zelený světelný signál. Viník od nehody ujel. Sražený muž utrpěl zranění, se kterým ho sanitka převezla do nemocnice. Policistům se řidiče automobilu podařilo vypátrat, hrozí mu až pětileté vězení, řekla ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policistům se řidiče podařilo po nehodě najít ve zlínské místní části Příluky. Pomohl jim motocyklista, který srážku viděl, vydal se za řidičem a vyfotil si registrační značku jeho vozidla. “Dechová zkouška u třiačtyřicetiletého muže ze Zlína ukázala hodnotu 2,36 promile alkoholu. Přiznal, že během odpoledne vypil asi osm piv. Tvrdil, že si všiml, že v průběhu jízdy do něčeho narazil, nebyl si však jistý, do čeho, proto pokračoval v jízdě,” uvedla Kozumplíková.

Policisté muže zadrželi a umístili ho do policejní cely, kde strávil noc. “Šestkrát trestaný muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti,” uvedla mluvčí. V případě odsouzení hrozí řidiči až pětiletý trest odnětí svobody.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme