Otřesné chování zaměstnanců letiště: Z přeplněného letadla násilím vyvlekli cestujícího. VIDEO

11. dubna 2017·Zprávy·Redakce

Americká letecká společnost United Airlines čelí kritice za to, že v neděli násilím vyvedla z letadla pasažéra, kterého předtím kvůli přeplněnosti letu vyloučila z přepravy. Vyvedený muž podle výpovědi ostatních cestujících tvrdil, že je lékař a že následujícího dne ho očekávají pacienti, uvedla stanice CNBC. Aerolinky v prohlášení uvedly, že jejich zaměstnanci postupovali podle pravidel. Šéf společnosti Oscar Munoz se za incident zároveň omluvil.

Společnost United Airlines na nedělní linku z Chicaga do Louisville prodala více letenek, než činila kapacita letounu. Při odbavování to aerolinky cestujícím sdělily a zároveň vyzvaly případné dobrovolníky, aby si let za odškodnění změnili. Nikdo se však nepřihlásil, proto počítač náhodně vybral čtyři lidi, které společnost vyloučila z přepravy.

Zmíněný muž ale odmítl své místo opustit, proto ho z letounu vynesli uniformovaní příslušníci. Následně se do letadla vrátil, podle svědků byl ale očividně zmatený a měl zakrvácený obličej. Let nakonec odstartoval s více než dvouhodinovým zpožděním.

 

Mluvčí společnosti Charles Hobart podle AP v prohlášení sdělil, že na palubě bylo více cestujících než sedadel, proto posádka správně přivolala chicagskou policii, aby muže odmítajícího vystoupit vyvedla. Chicagská policie uvedla, že se na případu nepodílela a že zásah provedla letištní policie.

Krátce po Hobartově prohlášení zveřejnil tiskové sdělení šéf aerolinek Munoz. Ten uvedl, že událost z paluby letadla je znepokojující a že se omlouvá za to, že firma byla nucena problém s přeplněným letem a nadbytečnými cestujícími řešit. Dodal, že aerolinky okolnosti mužova vyvedení z letounu prověřují a že s ním chtějí situaci řešit přímo.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme