Ovčáček reaguje na protest na Letné. Zvažuje prý vstup do politiky

25. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček (40) veřejně přiznal, že ho láká vstup do politiky. Rozhodl se tak učinit, pokud na podzim dojde k násilným protestům. V takovém případě by další příslušné oznámil po ukončení mandátu prezidenta Zemana, tiskový mluvčí však nevylučuje, že by to mohlo přijít i dříve. 

Svými politickými názory se tiskový mluvčí prezidenta republiky nikdy příliš netajil. Nyní dokonce uvedl, že by byl ochoten stát se politikem. “Jestli na podzim sáhnou k násilným protestům, provedu mocnou pomstu. Oznámím vstup do aktivní politiky po ukončení mandátu pana prezidenta v roce 2023. A možná i dříve,” napsal Ovčáček v neděli v komentáři na svém facebookovém profilu. Narážel přitom na masovou demonstraci na Letné, která byla se zhruba 200 až 283 tisíci účastníků největší po roce 1989.

Jakou by si zvolil politickou příslušnost a zda by se přidal například k hnutí List Jaromíra Soukupa nebo k Trikolóře Václava Klause mladšího však zůstává tajemstvím. “Moje sympatie mají konzervativní subjekty, ať pravicové nebo levicové,” naznačil Ovčáček pro iDNES.cz.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme