Ovčáčkova jízda: A jestli neumřel, sedí v taxíku dodnes. Jak to vlastně bylo?

20. prosince 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Jiří Ovčáček (Foto: ČTK)

Každý z nás musí jednou za čas upustit páru, ovšem pokud jste mluvčí prezidenta České republiky, budou důsledky morální kocoviny mnohem horší a na delší dobu, než u nás, obyčejných smrtelníků. My si vyčistíme pozvracené kabelky, smažeme storíčka a vezmeme Postinor. Jiří Ovčáček bude ještě chvíli číst detaily své divoké noci v médiích. S detaily o jeho propité noci přišel Blesk.

Taxikář, který vezl mluvčího prezidenta České republiky v podnapilém stavu v noci ze čtvrtka na pátek, promluvil o tom, jak byl Jiří Ovčáček arogantní a za jízdu nezaplatil. Byl to právě tento taxikář, který zavolal policii a záchranáře, protože ho nebyl schopný dostat z taxíku ven. Hradního úředníka pak odvezli záchranáři za asistence policie do Ústřední vojenské nemocnice.

Podle Aktu.cz byl Ovčáček silně opilý a agresivní, naměřit mu měli téměř dvě promile alkoholu v dechu. “Pražští policisté vyjížděli do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde se podle oznámení nacházel muž, který odmítal opustit vozidlo taxislužby. Přivolaní policisté po příjezdu na místo zjistili, že tento muž je pod vlivem alkoholu, a tak ho následně rychlá záchranná služba převezla do nemocnice na vyšetření,” řekl Blesk Zprávám policejní mluvčí Richard Hrdina.

Rozseknuté obočí a agrese

Podle výpovědi taxikáře měl Jiří Ovčáček poraněné obočí. Zda se před jízdou střetl s chodníkem či s něčí pěstí, tedy jak ke zranění přišel, není známo. Taxikář ho prý našel ležet na ulici, a tak se rozhodl, že mu pomůže, aniž by tušil, o koho se jedná. Po odvezení na místo určení údajně za taxi nezaplatil, odmítal vystoupit a byl agresivní.

Hradní úředník se k incidentu vyjádřil tak, že ho jeho jednání velice mrzí. Určitě všichni chápou neuvěřitelný tlak, kterému je v posledních týdnech Ovčáček vystavován v souvislosti s hospitalizací Miloše Zemana. “Nesmírně mě mrzí, že jsem určitě mnoho lidí zklamat, třeba i své blízké a své spolupracovníky, protože jsem tím také mohl ublížit panu prezidentovi. Nebudu se na nic vymlouvat, byla to výjimečná věc, která se nebude opakovat a chtěl bych poprosit všechny o odpuštění,” řekl Jiří Ovčáček a taxikáři se chce sám osobně omluvit.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme