Parkování na letišti za 62 tisíc? Internet řeší bláznivou pokutu. Nejde o oficiální výzvu, uvedl mluvčí

27. února 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Foto: Shutterstock

V úterý se na facebookových stránkách Magazín ProDriver objevila fotografie, na níž byla výzva řidiči, která byla přilepená na okénku vozidla. Ve zprávě stálo, že řidič musí zaplatit pokutu 62 tisíc korun za ponechání vozidla na krátkodobém parkovišti, jež slouží pouze pro účely vyzvedávání nebo vykládání osob, které někam letí. Informoval o tom server Novinky.cz.

Vážená paní/pane, stojíte na krátkodobém parkovišti. Zde je parkovné 100 Kč za půl hodiny. Jelikož zde stojíte od 11. 2. 2019, Vaše parkovné ke dni 24. 2. 2019 činí 62 400 Kč. Po návratu se zastavte u nás na dispečinku v parkingu C,” stálo ve výzvě, pod kterou se podepsal Dispečink Parkovišť.

Když je parkování dražší, než celá dovolená v Řecku pro celou rodinu…Prague Airport – Letiště Praha Vám přeje příjemný návrat! ?

Zveřejnil(a) Magazín ProDriver CZ dne Úterý 26. února 2019

Podle fotografie vypadala výzva věrohodně. V textu se však také objevila výrazná gramatická chyba. Mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň serveru Novinky.cz potvrdil, že se nejedná o oficiální výzvu, protože praxe letiště je zcela jiná.

V žádném případě se nejedná o oficiální výzvu Letiště Praha. V tuto chvíli zjišťujeme původ oznámení, které se absolutně neslučuje s naší běžnou praxí. Obecně je parkování na expresních parkovištích podle parkovacího řádu limitováno maximální dobou dvou dnů,” sdělil Pacvoň s tím, že pakliže řidič tuto lhůtu překročí, musí se dostavit k přepážce, kde se situace vyřeší takovým způsobem, jež je přijatelná pro obě strany.

Pokud parkující ani této výzvy neuposlechne, je jeho vůz následně, po prověření původu vozidla Policií ČR, odtažen,” dodal mluvčí.

Zprávy - další články

Doporučujeme