Pašeračka Tereza poslala z vězení dopis. Co vzkázala Čechům?

11. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Češka Tereza H. poskytla exkluzivní rozhovor deníku Blesk. Z pákistánského vězení poslala dopis, v němž odpověděla na pár otázek, které považovala za bezpečné. Jak sama uvedla, na vše odpovědět nemůže, není si totiž jistá, zda může.

V dopise popsala, co mohla. Naznačila, že ve vězení netrpí tolik, jak si někteří myslí. “Ač je mi teprve dvaadvacet let, tak jsem v životě prošla už přes mnoho překážek. Toto je jedna z těžších, ale nic netrvá věčně,” uvádí na začátku odpovědi.

Bachaři jsou v pohodě, ale údajně jen díky tomu, že Tereza nepochází z Pákistánu. Na cizince si dovolat nemohou, vysvětluje dívka. „Většinu času jsem na cele a snažím se zabavit hraním karet a čtením anglických knih,” dodává.

K jídlu má nejčastěji fazole, čočku a hrách. Jídla Tereze vaří speciálně bez koření, jinak by pro ni byla strava ostrá. Sama si uvědomuje, že není v luxusním hotelu v Paříži, ale ve vězení.

„Chtěla bych vzkázat jediné. Je mi líto, že si o mně lidé myslí jen samé špatné věci. Ti, co mě znají dobře, ví, že nejsem kriminálník, ani zlý člověk. Jen jsem prostě byla v nesprávný čas na nesprávném místě!,“ zakončuje svou výpověď dívka, která stále čeká na rozsudek. „Stěžovat na vězení si budu, až budu v ČR. Teď by se mi to mohlo vymstít, haha.”

Zprávy - další články

Doporučujeme