Pašeračka Tereza už má peníze na letenku. Od návratu do vlasti ji dělí poslední věc

22. listopadu 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Tereza Hlůšková (Foto: ČTK)

Pašeračka Tereza Hlůšková se může pomalu těšit z návratu do Čech. Minulý týden ji pákistánské úřady propustili z vězení. Otec jí už poslal na letenku a ona jen čeká na vydání pasu a dalších osobních věcí. Informoval o tom deník Blesk.

Již za pár týdnů možná dní bude Tereza H. zpátky v Česku. Podle právníka soud vyřizuje žádost o vydání pasu, stejně tak i jiných věcí včetně kufru,” uvedl pro deník Blesk zdroj z Láhauru. Peníze na letenku ji už poslal tatínek. Tatínek poslal na ambasádu peníze na letenku. Tereza pak v noci po telefonu hovořila s rodinou. Zatím ji nikdo nesmí vidět, je ukrytá, “dodal zdroj.

O tom, kde se pětadvacetiletá žena nachází, mlčí i Ministerstvo zahraničí. Důvodem jsou obavy o její zdraví. Úřady se bojí, aby jí nikdo neublížil. U soudu totiž v minulosti vypověděla, že drogy jí do kufru dala drogová mafie.

Tereza byla zadržena 10. ledna 2018 na letišti v pákistánském Láhauru. Tehdy se snažila v kufru propašovat téměř 9 kilogramů heroinu. Celou dobu tvrdila, že je nevinná, a že jí drogy někdo podstrčil. Soud ji následně odsoudil k osmi rokům a osmi měsícům ve vězení. Proti tomu se odvolala s tím, že rozsudek byl podle ní v rozporu s fakty a nebyl podložený. Až teď jí dal soud za pravdu a zprostil Hlůškovou obžaloby.

Zprávy - další články

Doporučujeme