PÁTRÁNÍ: Najedli se, vyspali se a odešli bez placení. Neviděli jste je?

28. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Policie pátrá po čtyřech cizincích, kteří v minulých dnech v Hradci Králové bez zaplacení vyjedli dva hotely a použili i další hotelové služby. Obdobné případy policie eviduje také v Jaroměři na Náchodsku a v jižních Čechách. Policie nevylučuje, že podvedených hoteliérů bude víc. ČTK to sdělila mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Podle cestovních pasů předložených cizinci by se podvodného jednání měli dopouštět dvě Estonky ve věku 22 a 33 let, jeden pětatřicetiletý Estonec a třicetiletý Fin. Čtveřice jezdí Škodou Fabia červeno-vínové barvy.

Oba případy z Hradce Králové se podle policie odehrály podobně. “Dvě ženy a dva muži si přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na čtyři noci ve dvou hradeckých hotelech. Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam,” uvedla mluvčí.

Do hotelů se již cizinci nevrátili a za služby nezaplatili. Z jednoho hotelu odnesli klíče od pokojů. Jeden hotel škodu vyčíslil na více než 4000 korun, druhý téměř na 15.000 korun. V obou hotelech se cizinci ubytovali ve stejný den.

Když chtěli ubytovatelé strhnout dlužnou částku z platební karty, kterou cizinci uvedli jako garanci platby, vyjel jim pouze doklad, že platbu nelze provést a je třeba kartu zadržet. “V tu chvíli jim došlo, že se jedná pravděpodobně o podvodníky. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedeném mobilním čísle, bohužel bezúspěšně,” uvedla mluvčí.

Za podvod hrozí neplatícím klientům hotelů až dva roky vězení.

Zdroj: ČTK

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme