Pátrání po Alici (13) z Chomutovska je stále bezvýsledné. Dívka je nezvěstná už čtyři dny

23. ledna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Stále bezvýsledné je pátrání po třináctileté Alici Jelínkové z Chomutovska, která je nezvěstná od pátku. K nalezení školačky nevedly ani tipy od veřejnosti, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Dívka je vedena v databázi Dítě v ohrožení. Existuje riziko, že by si dívka mohla ublížit.

K nalezení dívky nevedly rozsáhlé akce, do kterých byl na počátku zapojen i vrtulník, ani další prověřování. “Po dívce usilovně pátráme. Prověřujeme poznatky získané vlastním šetřením a také od občanů, zatím všechny s negativním výsledkem,” uvedla Bartošová.

V neděli rodiče dívky zveřejnili vzkaz, v němž dívku žádají o setkání. V šifrách v něm prosí, aby dívka přišla v určitou hodinu na konkrétní místo, kde budou čekat.

Dívka je hubená, vysoká 155 až 160 centimetrů. Má zčásti vyholenou hlavu, vlasy modrofialové barvy, nosí výrazné modré čočky a v uchu má piercing.

Rodiče napsali Alici dopis, který má ČTK k dispozici, a zveřejnili jej prostřednictvím médií. Prosí v něm, aby dívka přišla v určitou hodinu na konkrétní místo, kde budou čekat.

Školačka odešla z domova v pátek, do školy nedorazila. Dopoledne údajně odjela autobusem do Prahy, zpět se už nevrátila. “Existuje možnost, že dívka vystoupila po cestě zpět v Lounech nebo Chomutově a pracujeme i s verzí, že zůstala v Praze,” uvedla Bartošová. Pátrání je celostátní.

Cestou do Prahy na sobě dívka zřejmě měla černé oblečení, na bundě pruh s maskáčovým vzorem, později mohla mít oblečení modré barvy. Její telefon je nedostupný, naposledy o sobě dala vědět rodině v pátek ráno. Informace o Alici Jelínkové přijímá policie na lince 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.

Zprávy - další články

Doporučujeme