PÁTRÁNÍ: Policie vyšetřuje napadení lyžaře v kabině lanovky na Černé Hoře

6. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Šestapadesátiletého lyžaře v kabinové lanovce ve čtvrtek 1. března 2018 před 15. hodinou, krátce po jeho nástupu, fyzicky napadl muž ve ski areálu Černá Hora v Janských Lázních.

Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že nastupoval do osmimístné kabinky jako poslední, když byl krátce po nástupu napaden neznámým mužem pěstmi do obličeje. Lyžař ho měl požádat o to, aby se jen trochu posunul, načež muž vstal, on si sedl a poté ho měl muž napadnout.

Jednalo se o muže ve věku od 30 do 35 let, silnější postavy, 170 cm vysokého, oblečeného do červené zimní bundy a šedé zimní čepice s nápisem. Z dalšího šetření vyplynulo, že útočníkem nebyl lyžař, ale pouze návštěvník, který zřejmě doprovázel na vrchol Černé Hory svého syna.

Oznamovatel po příjezdu do horní stanice lanovky o incidentu informoval zaměstnance ski areálu. Muže dále přivolaní záchranáři transportovali na ošetření do nemocnice v Trutnově.
Policisté ze Svobody nad Úpou případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

V současné době policisté hledají svědky, kteří byli přepravováni v době incidentu v kabinové lanovce a dále žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění muže v červené bundě a šedé čepici na fotografii. Tito lidé by  mohli pomoci objasnit průběh celé události, ke které došlo krátce před 15. hodinou ve čtvrtek na Černé Hoře.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme