Pavel Trávníček napsal českou verzi Zasněžené romance! Sám si v ní zahraje Glenna Millera

26. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Herec Pavel Trávníček právě jako scénárista, režisér a producent připravuje v Severočeském divadle v Ústí nad Labem divadelní adaptaci slavného amerického filmu Zasněžená romance (Sun Valley Serendade). V ní si zahraje legendárního hudebníka Glenna Millera.

Jak už napovídá název Zasněžená romance, bude se to hrát hlavně v zimních měsících. Swing je a bude vždy skvělá muzika a i v této době ožívá nebývalou měrou. Proto ten záměr,” prozradil Pavel Trávníček, který českou divadelní adaptaci muzikálu napsal společně se scénáristou Tomášem Vondrovicem. “Nabídka přišla od ředitele Severočeského divadla Miloše Formáčka,” doplnil.

Celý příběh je protknutý písněmi orchestru Glenna Millera. “Protože budu ten orchestr i dirigovat, má role je jak jinak než Glenn Miller. A ten si hýčká svoji hvězdu. A jako každá hvězda trochu zlobí, proto ji nahradí sirotek z válčící Evropy, který všechno zachrání,” doplnil Trávníček s tím, že právě vybírá hvězdné obsazení celého představení. Zkoušky začnou letos v září. Premiéru pak divadlo naplánovalo na 15. listopadu. “V tom muzikálu jsou krásná taneční čísla, stepaři… Těším se na to,” dodal. S muzikálem jsou producenti připraveni vycestovat i do velkých hal v Česku a na Slovensku.

Pavel Trávníček mezi přípravami na nový muzikál dál cestuje se svým divadlem po českých městech, v poslední době s představeními Sborovna a Vysoká hra.

Zprávy - další články

Doporučujeme