PENZE: Důchodci by měli dostat jednorázový bonus 600 korun!

15. června 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Důchodci by v prosinci měli dostat jednorázový příspěvek k důchodu ve výši 600 korun. Příslušný návrh dnes schválila vláda. Návrh zákona nyní půjde do Parlamentu. Zvláštní bonus, který celkem přijde na 1,73 miliardy korun, pokryje ministerstvo práce a sociálních věcí. V příštím roce důchody vzrostou v průměru zhruba o 100 korun.

“Jsem rád, že se nám podařilo najít koaliční kompromis a vláda dnes odsouhlasila mimořádný příspěvek pro důchodce ve výši 600 korun, který bude vyplacen ještě letos v prosinci,” uvedl k rozhodnutí kabinetu premiér Sobotka. “Považuji za správné, aby z rychlejšího růstu ekonomiky měli prospěch i senioři,” dodal.

Finance na jednorázový příspěvek bude muset najít ministerstvo práce a sociálních věcí. “V pátek proběhlo jednání na úrovni náměstků a došlo tam k předběžné dohodě, že my je najdeme v naší kapitole,” řekla novinářům před jednáním vlády ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Ujistila, že její úřad je schopen potřebné peníze najít. Během jednání kabinetu pak novinářům řekla, že asi 25 milionů korun půjde z rozpočtů ministerstev vnitra, obrany a spravedlnosti.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme