Personál lanového parku Modrava, kde se škrtilo dítě, podle policie nepochybil

22. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Klatovská policie odložila pověřování případu za začátku července, kdy se v lanovém centru v šumavské Modravě škrtilo na lanech školačka. Policie, která věc prověřovala po podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti, nezjistila, že by se někdo dopustil trestného činu nebo přečinu, řekla v pondělí ČTK klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Událost se stala 3. července. Dívka, které bylo asi devět let, si v lanovém parku chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje. Při sjezdu na madle se zasekla pojezdová lanovka. Dívka, která byla připnuta karabinami ke kovovému lanu, se pustila madla. Lana se napjala, sevřela jí krk a začala jí škrtit.

Na událost okamžitě zareagovali lidé, kteří přistavili žebřík a přidržovali dítě, aby se sevření lan uvolnilo. Další muž k dívce přeručkoval a odřízl lana. Děvčeti poskytovali první pomoc, dokud nepřijeli záchranáři a vrtulníkem ji nepřevezli do nemocnice.

“Policisté prověřovali i to, že v lanovém parku dva instruktoři nezajistili bezpečnost nezletilé dívky, která si způsobila zranění. Nebylo zjištěno pochybení instruktorů při proškolení dívenky ani zanedbání dohledu nad její bezpečností,” dodala Ladmanová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme