Pes se před bouřkou schoval v odjíždějícím maďarském autobusu

21. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Při bouřce se minulý týden v pátek schoval pes do dálkového autobusu, protože se bál hluku. Majiteli utekl z pozemku. Policisté jej však v pořádku vrátili zpět domů.

Pes, kterého v pátek odpoledne vylekala bouřka, utekl svému pánovi a nazdařbůh se vydal do ulic Českých Budějovic. V Kostelní ulici vběhl do maďarského dálkového autobusu, do kterého právě nastupovali poslední cestující.

Řidič autobusu však musel kvůli nezvanému cestujícímu odjezd o několik minut odložit, než si vystrašeného psa převzali strážníci.

Na oznámení o psím cestovateli, který se usídlil pod sedačkou v autobusu maďarské značky před hotelem v Kostelní ulici, vyjížděla hlídka městské policie v pátek 18. května v půl šesté večer. Strážníkům se zanedlouho podařilo zjistit jeho majitele.

Jedenačtyřicetiletého muže z Českých Budějovic se jim podařilo zastihnout v místě jeho bydliště. Malého útěkáře mu předali do rukou s poučením o povinnosti zajistit zvíře před útěkem. Za porušení obecně závazné vyhlášky města uložili strážníci majiteli psa pokutu.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme